19. novembar 2018.

 
 
Vasil Bisera Gabi Matija
Kombank dvorana, Beograd
17. novembar 2018.

 
  Drugi po redu koncert Bisere Veletanlić, Vasila Hadžimanova, Gabi Novak i Matije Dedića održan je prošle subote u velikoj sali Kombank dvorane.

Na samom početku koncerta čuli smo kombinacije i solo deonice Vasila i Matije sa fantastičnim spojem džez, etno i funky motiva. Vasilova numera „Ohrid“ predstavlja divno ukomponovan spoj džeza i balkanskih motiva.

Virtuozi na klaviru su publiku prebacili u neku višu dimenziju bitisanja. Bisera i Gabi su početak koncerta obeležile zajedničkim izvođenjem numere „My Funny Valentine“ (u originalnom izvođenju Ela Ficdžerald). Savršeno izvedena numera dva dijametralno različita vokala.

Bisera je u svom opusu ređala sjajne numere poput: „Ručak za dvoje“, „Ti nisi sam“, „Jedno leto kasno“, „Milo moje“, „Zlatni dan“, uz moderniji pristup zahvaljujući Vasilovoj potpori. Gabi je veče obojila numerama „Sve što znaš o meni“, „Pusti me da spavam“, „Još uvjek“, „Pamtim samo“ koju su izvele zajedno uz Matijinu sjanu interpretaciju.

Vasil, Bisera, Gabi i Matija pružili su nam divno veče puno emocija i podsetilli nas na neka romantična vremena kada se dobra pesma više cenila. Nadam se da će nam se uskoro pružiti prilika da ih ponovo vidimo jer "pamtim samo sretne dane"!


tekst i fotografija - vesna nerić

 
 

koncerti


Bryan Ferry

Štark Arena
07.09.2018.




The Handsome Family
Dom omladine Beograda
17.10.2018.




34. Beogradski Jazz Festival
Dom omladine Beograda / Kombank dvorana
25 - 29. oktobar 2018.




Peter Murphy
Hangar, Beograd
09.11.2018.